Venstre afviser reform af greencard-ordning

»Grundlæggende ønsker Venstre at tiltrække dygtig arbejdskraft til landet, hvilket er formålet med den nuværende ordning. Derudover ønsker vi, at de personer, der har studeret i landet og taget en uddannelse her, skal kunne arbejde på en greencard-ordning,« siger fungerende politisk ordfører i Venstre, Claus Hjort Frederiksen (V).

Mandag kunne Jyllands-Posten dokumentere, at flere veluddannede udlændinge med et greencard i Danmark bevidst køber sig til fiktive adresser for at få et CPR-nummer. Det betyder nemlig, at de kan bevare deres opholdstilladelse, selvom mange af dem kun kan få et lavtlønnet job og derfor bor ulovligt til leje i eksempelvis billige erhvervsejendomme.

Formand for Folketingets integrationsudvalg, Trine Bramsen (S), kalder ordningen utidssvarende.

»Dengang greencard-ordningen blev til (i 2008, red), var der mangel på arbejdskraft. Det er der ikke på samme måde i dag. Derfor er det nødvendigt at se på, om ordningen opfylder det formål, som den blev sat i verden for at udfylde,« siger Trine Bramsen, der understreger, at tæt på halvdelen af alle udlændinge med et greencard arbejder i ufaglærte job.

Hun foreslår derfor, at man bruger kræfterne på at ændre ordningen, så den passer til den nuværende situation på arbejdsmarkedet. Men den prioritering er helt forfejlet, mener Claus Hjort Frederiksen.

»Hvis ønsket om at ændre greencard-ordningen er et udtryk for, at man ikke tror på, at konjunkturerne vender, så vil en reform være på sin plads. Men vi tror på, at vi i fremtiden får brug for flere veluddannede. Vi skal ikke ændre ordningen for at ændre den tilbage igen om to år,« siger han.

Dagens Gossip