Venstre afviser Rohde: Asylregler skal laves i Danmark

Jens Rohde (V) taler ikke for sit parti, når han siger, at der bør laves fælles europæiske asylregler i modsætning til i dag, hvor hvert EU-land fastsætter sin egen asylpolitik. Det siger Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, til Ritzau.

- Venstres politik på det her område er, at vi mener, der er behov for nogle fælles europæiske løsninger, men at asyl- og udlændingepolitikken bliver i Danmark. Det har været vores holdning hidtil, og det er stadigvæk vores holdning, siger han.

Jens Rohdes argument er, at det ikke giver mening at fordele flygtninge på tværs af kontinentet, hvis ikke reglerne er ens alle steder.

- Når der står tre millioner flygtninge, så er det ikke et spørgsmål om, men hvordan vi håndterer denne her situation, siger han.

- Og der kommer vi ikke uden om fælles asylregler og fælles regler for familiesammenføring. Ellers kan man ikke lave en fælles fordelingsmekanisme, nærområdeindsats og asylbehandling, lyder det fra Jens Rohde.

Det argument afviser partiets politiske ordfører dog, da han ikke har lyst til at dele asylregler med en række af de lande, der er med i EU-samarbejdet.

- Det må man forholde sig til. Men vi mener, at der ikke er brug for fælles regler på det her område. Vi kan konstatere, at der er en række lande, som vi ikke er enige med, om hvordan de regler skal være. Jeg kan nævne Sverige som eksempel, siger han.

- Og vi vil gerne have lov til at fastlægge den politik på det her område, som vi synes, virker bedst her. Vi har nu engang de asylregler, vi har i Danmark. Vi mener, at de fastlægges bedst i Danmark. Det samme gælder regler for familiesammenføring.

Ifølge UNHCR, FNs Højkommissariat for Flygtninge, vil der mellem november 2015 og marts 2013 komme 600.000 flygtninge og migranter til EU.

/ritzau/

Dagens Gossip