Venstre: Alle elever skal helt op på tæerne at stå

»Alle elever skal fagligt udfordres i den nye folkeskole. Hvis man kan sit pensum, så skal man have nye og større udfordringer. Alle elever, også de dygtigeste, skal have udfordringer, der gør, at de skal helt op på tæerne at stå for at nå de mål, vi gerne vil have, om en faglig god folkeskole,« siger Kristian Jensen.

Fredag formiddag præsenterede regeringspartierne, Venstre og Dansk Folkeparti en ny folkeskolereform, som uden de Konservative dog først vil kunne træde i kraft efter et valg.

De Konservative blev ifølge partiformand Lars Barfoed (K) smidt ud af forhandlingerne torsdag, efter børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) havde afvist partiets endelige forslag til en aftale.

»Der er mange elementer, som Det Konservative Folkeparti har været med til at foreslå, og derfor er det her en bredt funderet folkeskolereform, og jeg håber, at alle partier, der har lyst til at styrke folkeskolen, vil bakke op,« siger Kristian Jensen med en slet skjult opfordring til Lars Barfoed.

Også ministeren opfordrer de Konservative til at sætte en underskrift på aftalen, så den kan gennemføres fra sommeren 2014.

»Vi opfordrer de Konservative til at se på det. Er der ikke så meget faglighed i det, at de Konservative kan være med?« spørger Christine Antorini.

Med den nye reform skal eleverne gå flere timer i skole om ugen. Børnehaveklassen til 3. klasse skal gå i skole 30 timer om ugen, 4.-6. klassetrin får en skoleuge på 33 timer, mens de største elever i 7.-9. klasse skal gå i skole 35 timer om ugen.

De 35 timer var netop Venstres ønske, mens regeringen var parat til at sætte timetallet op til 37.

»Jeg vil gerne sige tak til ministeren for at have givet sig på en række punkter, som absolut ikke har været med i regeringens udspil, men som Venstre og Dansk Folkeparti i fællesskab har stået fast på at få med,« siger V-ordføreren, der dog har måtte give køb på karakterer allerede fra 4. klasse. Karaktererne forbliver fra 8. klasse som i dag.

De Konservative læser lige nu på teksten og kommer klokken 13 med en melding om, hvorvidt de fortsat vil stå udenfor aftalen eller kan være med.

Dagens Gossip