Venstre bakker nu op om regeringens terrorplan

Skrevet af admin

21/04/2015

Dagens topnyheder

Efter et længere tilløb ser det nu ud til, at regeringen får opbakning til sit aktstykke, der skal tilføre politiet et trecifret millionbeløb i 2015 til øget terrorbekæmpelse.

Ifølge Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen, vil partiet stemme for aktstykket, når det senere tirsdag skal behandles i Folketingets Finansudvalg.

Det sker efter flere udsættelser af en afstemning om regeringens antiterror-aktstykke i Folketingets Finansudvalg, og selvom den borgerlige opposition efterfølgende selv har fremsat et forslag om, at regeringen dropper sit aktstykke og tilfører politiet flere midler.

Men da der ikke er udsigt til, at oppositionens forslag vil opnå flertal, vil Venstre i mangel af bedre nu bakke op om regeringens forslag, siger Karsten Lauritzen.

- Når Enhedslisten og SF støtter regeringen, så kan vi ikke gøre så meget andet, siger han.

Spørgsmål: Hvorfor så denne langvarige proces, når I alligevel stemmer ja?

- Fordi regeringen forsøger at bilde befolkningen ind, at man samler regningen op for terrorangrebet og den øgede bevogtning, og at det ikke kommer til at gå ud over andre vigtige opgaver, at man skal lave denne her øgede indsats, siger han og fortsætter:

- Og det har vi haft behov for at få frem.

- Regeringen vil tilføre 130 millioner, og det er langt fra nok. Så 2015 bliver et kedeligt år for politiet.

Spørgsmål: Og alle disse kedelige ting stemmer I for nu?

- Når regeringen kun vil samle en del af regningen op og ikke det hele, så er det sund fornuft at gå med til det. Men det ændrer ikke ved, at regeringen ikke ønsker at løfte det fulde ansvar for de udgifter, der er, siger Karsten Lauritzen.

Ifølge Ritzaus oplysninger vil også Dansk Folkeparti stemme for regeringens aktstykke, der vil tilføre politiet 130 millioner kroner og afsætte yderligere 20 millioner kroner til beskyttelse af jødiske bygninger og interesser.

Både SF og Enhedslisten har tidligere tilkendegivet, at de bakker op om regeringens aktstykke.

De 50 af millionerne skal politiet dog selv afholde gennem såkaldt "udisponeret opsparing".

/ritzau/