Venstre bakker op om regeringens lovindgreb

»Vi har haft en række drøftelser undervejs, hvor vi fra Venstres side har tilkendegivet, hvad der betyder noget for os, og derfor kan vi også i dag overordnet bakke op om det lovforslag, der er lagt frem,« siger partiets sundhedsordfører, Sophie Løhde (V).

Regeringen griber ind i konflikten mellem Danske Regioner og de praktiserende lægers organisation, PLO, med en ændring af sundhedsloven, der vil træde i kraft senest 1. september 2014.

Hovedmålet med lovforslaget er at bane vejen for, at flere patienter kan blive behandlet af de praktiserende læger frem for på sygehusene.

»Dels giver vi nu en ny mulighed for, at de praktiserende læger kan få lov til at eje flere klinikker - det kan de ikke i dag - og samtidig giver vi nye mulighed for at kunne lave udbud, så praktiserende læger og andre private aktører kan deltage i et udbud,« siger Sophie Løhde.

Netop muligheden for, at regionerne kan sende drift og praksis i udbud, vækker bekymring hos Enhedslisten.

»Vi vil sikre os, at det her ikke fører til mere udlicitering eller privatisering. Min frygt er jo, at man får en almen praksis, som først og fremmest tænker på at tjene penge og ikke så meget på den behandling, som borgerne skal have,« siger partiets sundhedsordfører, Stine Brix (Ø).

Udover muligheden for udbud lægger forslaget også op til, at regionerne kan overtage en lægepraksis, der ikke kan sælges på markedsvilkår, og drive den videre i op til fire år. Det sker for at sikre lægebehandling i yderområderne.

Lovforslaget skal ikke hastebehandles, ligesom regeringens indgreb i lærerkonflikten blev det, fordi lægernes aftale med regionerne først udløber til september.

Derfor sendes det nu i høring, før det 1., 2. og 3. behandles på normal vis i Folketinget. Med Venstres stemmer har regeringen allerede sikret sig flertal for indgrebet.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip