Venstre: Bødskov skal »slå i bordet« over for EU

Sådan lyder kravet fra Venstre forud for et samråd tirsdag med justitsminister Morten Bødskov (S).

»Vi vil have justitsministeren til at tage fat på EU-kommissionen og slå i bordet over for de lande, der ikke har implementeret de regler. Det betyder, at hundredvis af EU-borgere fylder op i danske fængsler,« siger Venstres retsordfører Karsten Lauritzen (V) til Berlingske Nyhedsbureau.

Han har sammen med Venstres EU-ordfører Jakob Ellemann-Jensen taget initiativ til samrådet, hvor de vil markere deres utilfredshed med, at ikke alle EU-lande har omsat en rammeafgørelse om afsoning i hjemlandet til national lovgivning.

Landene skulle ifølge Karsten Lauritzen have implementeret reglerne for halvandet år siden, bortset fra Polen, der har fået en længere tidsfrist.

»Danmark har været duks og tager også imod danske borgere, der afsoner i andre EU-lande. Men vores tålmodighed er sluppet op, og nu håber vi, at selv justitsministeren kan se, at det er nødvendigt at rejse sagen over for kommissionen,« siger Karsten Lauritzen.

I august sidste år var der ifølge et Folketingssvar 135 EU-borgere, der afsonede deres straffe i en af Kriminalforsorgens institutioner.

»Der er tale om millioner af kroner, som Danmark kunne spare, hvis man fik det her til at fungere. Landene skal bare gøre, som de har lovet at gøre for halvandet år siden,« siger Karsten Lauritzen.

Samrådet i Europaudvalget begynder tirsdag klokken 15. Justitsminister Morten Bødskov ønsker ikke at svare på kritikken før tirsdag.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip