Venstre: De nye ghetto-kriterier udvander de gamle

Dermed udvander de nye kriterier de eksisterende, mener Venstres boligordfører, Louise Schack Elholm (V).

»Lindholm er jo ikke et sted, der er utrygt, og meningen med en ghettoindsats er jo at målrette hjælpen til der, hvor der er utryghed. Det, der gør folk utrygge ved at bo i et boligområde, er immervæk kriminaliteten og parallelsamfundet - det er ikke, fordi der bor mange ufaglærte, at man vælger at lade være med at bo i et boligområde,« siger hun.

Regeringens nye aftale, som mandag er indgået med de Konservative og Liberal Alliance, betyder, at boligområder nu også skal opfylde kriterier om uddannelse og bruttoindkomst for at blive opført på den såkaldte ghettoliste. Før blev listen lavet ud fra kriterier om arbejdsløshed, kriminalitet og andel af indvandrere.

»Med de nye kriterier ryger Blågården og Askerød af ghettolisten, og man kan jo ikke fornægte, at der ikke stadigvæk er problemer de steder. Der er stadigvæk utryghed, parallelsamfund og rigtig meget kriminalitet,« siger Louise Schack Elholm.

Ifølge en såkaldt testkørsel fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter opfyldte 33 boligområder i oktober 2012 kriterierne for at være et ghettoområde. Med de nye kriterier står syv områder til at ryge af listen, mens otte kommer på. I alt vil 34 boligområder fremover blive stemplet som ghettoer.

»Hvis et område er på ghettolisten, er kommunerne forpligtet til at hjælpe med at løse problemerne. Der skal blandt andet laves en helhedsplan og sættes mål for at komme ud af problemerne. Desuden får området adgang til en stor pulje penge, men de her redskaber forsvinder, hvis man ryger af,« siger Louise Schack Elholm.

Udover Askerød i Greve og Blågården i København ryger også Bispehaven i Aarhus, Dianavænget/Heliosvænget i Odense, Munkebo i Kolding og Hørgarden og Sjælør Boulevard i København af ghettolisten. Nye boligområder på listen er - udover Lindholm - Motalavej i Slagelse, Ladegårdsparken i Holbæk, Løget by i Vejle, Tingbjerg/Utterslevhuse i København, Korsløkkeparken Øst i Odense samt Glarbjerg-området og Gl. Jennumparken i Randers.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip