Venstre: Der bliver brugt »voldsomme beløb« på konsulenter

»Der er nogle voldsomme beløb, der bliver brugt på det her område, og jeg kan simpelthen ikke forstå, at man ikke kan gøre det noget billigere,« siger fungerende politisk ordfører for Venstre, Inger Støjberg (V).

Staten brugte i gennemsnit private IT- og managementkonsulenter for 3,8 milliarder kroner om året i 2011 og 2012, hvilket er 400 millioner kroner højere end i 2010, hvor Rigsrevisionen ellers kritiserede forbruget og kaldte det »ikke tilfredsstillende«.

Regeringen har tidligere haft fokus på de dyre konsulenter. I S og SFs fællesudspil Fair Løsning 2020, der blev lagt frem i maj 2011 inden folketingsvalget, pegede de to partier på, at der var penge at hente på at begrænse statens konsulentforbrug.

I udspillet hed det, at man kunne spare en milliard kroner på området:

»Staten bruger årligt cirka fire milliarder kroner på køb af ekstern konsulentbistand. I flere tilfælde er det velbegrundet – men omfanget er så stort, at det bør begrænses.«

Ifølge Inger Støjberg vidste Venstre godt dengang, at ambitionen i udspillet var højt sat.

»Dengang sagde man meget kvikt og frisk, at man ville spare en milliard på det her område. Det advarede vi mod, for en milliard er rigtig mange penge. Men vi fik at vide, at vi godt kunne lægge alle bekymringer til side, for var man bare socialdemokrat, SFer eller radikal, så skulle man nok finde den milliardbesparelse. Det har så vist sig noget sværere end forventet, og det kan jeg sådan set godt forstå,« siger Inger Støjberg.

»Jeg er ikke i tvivl om, at der godt kan spares penge på det her område, men jeg er heller ikke i tvivl om, at det ikke er så nemt endda,« siger hun.

Selvom forbruget er steget siden 2010, så har det under den tidligere regeringen været endnu højere, hvilket Støjberg da heller ikke benægter.

»Jeg anerkender fuldstændigt, at vi også brugte rigtig mange penge på det her område, da vi var i regering. Og det var også noget, vi dengang så på med stor alvor, ligesom vi gør nu, og derfor er vi selvfølgelig også med på at hjælpe regeringen,« siger Inger Støjberg.

Venstre mener, at finansminister Bjarne Corydon bør svare på, hvorfor forbruget er steget. Ifølge Inger Støjberg bør regeringen ligeledes se på de anbefalinger omkring konsulenter, som Rigsrevisionen kom med i 2010.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip