Venstre: Det er Thorning, der mangler idéer

Det spørgsmål var centralt i statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) tale ved Folkemødet på Bornholm, hvor hun konstaterede, at ingen ved, hvad det store oppositionspartis politik i virkeligheden består af.

Men det er statsministeren selv, der er blottet for politiske visioner og idéer, lyder reaktionen fra formanden for Venstres folketingsgruppe, Kristian Jensen (V).

»Jeg troede, at statsministeren ville afslutte sin tale med at udskrive folketingsvalg, for det var ren valgkampsretorik. Hun brugte en meget aggressiv tone over for Venstre. Det var kun angreb, for der var intet konkret om, hvad regeringen selv vil,« siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Kristian Jensen påpeger, at Venstre har sagt klart og tydeligt, at partiets målsætning er nulvækst i den offentlige sektor, så pengene i stedet kan bruges på at skabe arbejdspladser.

»Vi har arbejdet konstruktivt med regeringen omkring en række reformer. Det vil vi gerne fortsætte med, men statsministeren har ingen bud på én eneste reform, som hun vil gennemføre i resten af valgperioden. Det synes jeg, er bekymrende,« siger Venstres gruppeformand.

Dagens Gossip