Venstre efter nej: Regeringen er presset

Det bør sende et signal til regeringen om, at det er bedst at indgå en finanslovaftale med Venstre, når et flertal af slagterimedarbejderne i Danish Crown stemmer nej til at gå ned i løn for at forhindre flere slagterilukninger.

Det siger Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby.

- Dagens beslutning lægger mere pres på, at den danske regering vil lytte til de meldinger, der kommer - ikke bare fra fødevareerhvervet, men generelt fra dansk erhvervsliv om, at der er behov for bedre rammevilkår for at producere herhjemme.

- Og der deltager vi gerne i en finanslovaftale, hvor vi i fællesskab kan lempe nogle af de byrder, der i dag presser danske arbejdspladser ud af landet, siger hun.

Cirka 60 procent af de 6000 slagterimedarbejdere i Danish Crown stemte tirsdag nej til en lønaftale foreslået af tillidsmændene, der indebar, at medarbejderne gik omkring 1000 kroner ned i løn om måneden efter skat.

Til gengæld ville Danish Crown så garantere, at der ikke blev lukket danske slagterier de næste fire år.

- Der er ingen tvivl om, at det var et kreativt forslag i en situation, hvor branchen er presset, siger Ellen Trane Nørby og tilføjer:

- Baggrunden for den kreative plan var, at man stod til at miste op mod 1000 arbejdspladser.

Venstres politiske ordfører påpeger samtidig, at det koster samfundsøkonomien 300.000 kroner, hver gang en medarbejder mister sit job og ryger på dagpenge.

- Hvis regeringen ikke har viljen til at gøre noget, så er konsekvenserne store - både for den enkelte medarbejder, der risikerer at miste arbejdet, men også for samfundsøkonomien generelt, siger Ellen Trane Nørby.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip