Venstre er målløs over satspuljeforhandlingerne

Forhandlingerne om satspuljen står stadigvæk helt stille.

De borgerlige står fast på, at de vil have fastsat mål for at nedbringe brug af tvang i psykiatrien. Sundhedsministeren har samme ambitioner om fastsatte måltal, men mener ikke, at satspuljen er den rette til at finansieret målene.

- Der ligger tvisten i forhandlingerne, fortæller Venstres psykiatriordfører, Jane Heitmann.

- Jeg er meget, meget forundret og målløs over, at regeringen ikke vil være med til at fastsætte måltal for tvang i psykiatrien, siger Heitmann.

Hun fortæller, at det er psykiatriudvalget, som sundhedsminister Astrid Krag (SF) selv har nedsat, som er kommet med den anbefaling, at tvang i psykiatrien skal nedsættes ved hjælp af måltal.

- For os er det et kardinalpunkt, at det er satspuljepartierne, som fastsætter de her måltal for nedbringelse af tvang. Nu er det et spørgsmål om, at ministeren kommer på banen og inviterer til et nyt møde, siger Heitmann.

Astrid Krag har tidligere meddelt, at der er afsat 100 millioner kroner til psykiatriområdet om året fra 2014 til 2017. Alligevel er forhandlingerne gået i stå på spørgsmålet om måltallene.

- Når vi mødes igen, håber jeg, at ministeren er lydhør over for de initiativer, som hendes udvalg er kommet med.

Sundhedsministeren bekræfter via sin rådgiver, at forhandlingerne er fastlåste, og hun vil ikke komme med yderligere kommentarer til sagen.

Satspuljen er på 350 millioner kroner, som reserveres til særlige initiativer på social-, sundheds- og arbejdsmarkedsområdet.

/ritzau/

Dagens Gossip