Venstre er med på Enhedslistens næse til Helle

Skønt Venstre vil placere en velvoksen næse på statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), er partiet klar til at acceptere den mere moderate størrelse, Enhedslistens foreslår.

Det siger Venstres retsordfører Karsten Lauritzen til Jyllands-Posten om PET-sagen fra fhv. justitsminister Morten Bødskov (S). Fredag var Thorning i fire en halv times åbent samråd om sagen i Folketingets retsudvalg.

- Vi forhandler og skal nok blive enige.

- Vi mener, at statsministeren burde få en stor næse for sin opførsel, men Enhedslisten har en grænse, som det ser ud lige nu, og vi vil gerne give en næse nu og her og ikke vente på, at der måske dukker mere op, siger Karsten Lauritzen.

Han understreger, at sagen ikke er slut for Venstre.

- Vi vil grave videre, for vi er ikke sikre på, at statsministeren har levet op til sin tilsynspligt i denne sag, siger han.

Enhedslisten kritiserer i sit udkast, at Helle Thorning-Schmidt (S) ikke "tilstrækkeligt" sikrede, at Morten Bødskov (S) udtalte sig korrekt i en pressemeddelelse 19. november.

Justitsministeriet sendte tre versioner af pressemeddelelsen til Statsministeriet. I andet udkast beklagede Morten Bødskov, at retsudvalget fik "et forkert billede" af, hvorfor Christiania-besøget blev aflyst.

Beklagelsen var væk i pressemeddelelsens endelige version. Det burde have fået Statsministeren til at reagere, mener Enhedslisten.

- Der er grund til at udtale en kritik, ikke mindst af, om man har handlet med rettidig omhu. Har man i tilstrækkelig grad reageret, når man ser disse oplysninger, man har fået, sagde Enhedslistens retsordfører Pernille Skipper efter samrådet fredag.

/ritzau/

Dagens Gossip