Venstre er parat til at bidrage militært i Afghanistan

Hvis der skulle blive behov for det, er V-regeringen klar til at bakke militært op om den internationale indsats i Afghanistan.

USA's præsident, Barack Obama, sagde torsdag, at amerikanerne vil beholde 9800 soldater i Afghanistan gennem størstedelen af 2016, og ifølge Venstres udenrigsordfører, Michael Aastrup Jensen, kan Danmark måske komme til at bidrage.

- Hvis Nato finder, at der er behov for en eller anden form for bidrag, så er vi åbne over for det, siger han til TV 2.

Michael Aastrup Jensen understreger dog, at han har "meget svært ved at se", at det danske bidrag kunne komme til at bestå af kamptropper.

- Vi er allerede meget aktive i kampen mod ISIL (Islamisk Stat, red.) i Irak, og det er der, vi sætter vores største indsats ind i øjeblikket. Så må andre lande tager over i forhold til Afghanistan, hvis der er behov for kamptropper, siger han til TV 2.

Nato overvejer, hvad der skal ske med forsvarsalliancens indsats efter den amerikanske udmelding, siger generalsekretær Jens Stoltenberg til Reuters.

Ifølge USA's forsvarsminister, Ashton Carter, har amerikanerne tiltro til, at landets Nato-allierede vil forny eller tilpasse deres bidrag til den amerikanskledede koalition i Afghanistan, efter at Washington har besluttet at forlænge missionen.

- Vi forventer, at det amerikanske engagement til gengæld vil føre til tilsagn fra andre af koalitionens medlemmer, som amerikanske styrker ha r opereret med, sagde Carter ifølge AFP.

Det var ellers meningen, at antallet af amerikanske soldater i Afghanistan ved udgangen af 2016 skulle ned på cirka 1000 mand. USA har dog valgt at efterkomme et ønske fra den afghanske regering om fortsat at støtte Afghanistans soldater.

De amerikanske soldaters opgave i Afghanistan er at træne og rådgive afghanske sikkerhedsstyrker.

Danmark bidrager på nuværende tidspunkt med op mod 160 mand til Natos træningsmission, Resolute Support Mission.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip