Venstre erkender fejl i regler for Skat

Det erkender Venstres gruppeformand og tidligere skatteminister, Kristian Jensen (V), der samtidig melder sig parat til at se på, hvorvidt Skat i dag har fået for vide beføjelser.

»Der er en grundlæggende fejl fra vores regeringstid, som vi bør rette op på, og det er spørgsmålet om, hvorvidt virksomhederne kan få fuld omkostningsgodtgørelse, når de vinder en sag overfor myndighederne. Det fjernede vi, fordi vi havde et fælles ønske om at lave en stor skattereform og manglede finansiering til at sætte skatten ned på arbejde,« siger Kristian Jensen.

Ifølge gruppeformanden har den beslutning fået konsekvenser for virksomhederne.

»Man kan se, at de virkninger, det har haft, det er, at nogle virksomheder ikke tør føre en retssag og dermed ikke får ret overfor Skat. Det var en fejl dengang, og hvis vi kan finde pengene til det, så bør vi få genoprettet det område,« siger han.

Udmeldingen fra gruppeformanden kommer i kølvandet på de Konservatives formand, Lars Barfoeds (K), tale på Folkemødet på Bornholm søndag.

Her pegede Barfoed på en række regelændringer, der skal hindre Skats alt for vide beføjelser.

I Venstre melder man sig ligeledes klar til at se på reglerne, erklærer Kristian Jensen.?»Vi har kunnet se en række sager, hvor Skat har brugt metoder, som jeg vil tage klart afstand fra; hvor de har hemmeligholdt oplysninger fra hinanden, selvom det har afgørende betydning for skattesager; hvor den nuværende regeringen har givet dem muligheder for at kontrollere i folks egne haver. Og det er langt ud over de grænser, som jeg mener, man skal give myndigheder kontrolbeføjelser til.«

»Der er grund til at genoprette retssikkerheden på skatteområdet, for der er meget, der er skredet på området de seneste år,« siger Kristian Jensen.

Dagens Gossip