Venstre fastholder: Vi vil frede fagforeningsfradrag

Det skabte en del forvirring, da Venstres næstformand, Kristian Jensen, i en artikel fra avisen.dk mandag morgen fortalte, at han er klar til at frede fradraget for fagforeningskontingent.

Venstre har tidligere givet udtryk for, at man gerne ser fradraget sænket, og derfor kommer udmeldingen som noget af en overraskelse.

Men Kristian Jensen fastholder sin udmelding.

- Det nuværende fagforeningsfradrag kan sagtens bestå, hvis fagforeningerne fremover gør en stærkere indsats for at få deres omkostninger bragt ned, siger han til Ritzau.

- Grunden til, at vi satte loft over i sin tid, var, at vi ville motivere fagforeningerne med de højeste omkostninger og kontingenter til at sænke dem.

For blot få måneder siden indrykkede Venstre en annonce, hvor et af budskaberne var, at partiet vil spare en halv milliard kroner på fradrag for fagforeningskontingent.

Spørgsmål: Har det nogensinde været planen at skære i fradraget?

- Det, vi har lagt frem i dag, er det, som vi prøver at gennemføre efter valget. Vi prøver at lave en trepartsforhandling for at se, om vi kan nå i mål med det. Og hvis det lykkes, så er der ingen grund til at lave en ændring af fradragsreglerne, siger Kristian Jensen.

Spørgsmål: Vil det sige, at I har skiftet mening om fradraget?

-Jeg synes, at det er en bedre idé at lave en trepartsaftale på området. Det står jeg ved. Jeg synes, at det er bedre at finde en dialogløsning, end at staten dikterer, lyder det fra Kristian Jensen.

Kristian Jensen har ellers tidligere talt i negative vendinger om fradraget. Det samme har hans partifæller Peter Christensen og Jakob Engel-Schmidt.

/ritzau/

Dagens Gossip