Venstre-folk: Løkke lagde sig fladt ned i forhandlinger

Skrevet af admin

20/06/2014

Mest læste i dag

Venstres formand solgte sig selv for en slik - og så røg flere af partiets mærkesager i kloakken på en eftermiddag. Sådan lyder dommen langt ind i Venstres folketingsgruppe over den vækstaftale, som Lars Løkke Rasmussen tirsdag forhandlede på plads med regeringen.

Det skriver Politiken.

Med aftalen bliver bundskatten hævet med 17,3 milliarder kroner over de kommende år, mens boligjobordningen forsvinder. Et andet Venstreønske - landmændenes mulighed for at producere tusindvis af flere svin - er udeladt.

Til gengæld lykkedes det Venstre at få markant højere lettelser af energiafgifterne igennem.

- Dette er udtryk for ren afmagt. Og afmagten kommer af, at Venstre bare skulle med i aftalen uanset hvad. Vi lagde os fladt ned, fordi vi var i krise, og vi kæmpede ikke for mærkesagerne. Det viser konsekvensen af at have en vingeskudt formand, siger et medlem af folketingsgruppen til Politiken under betingelse af anonymitet.

Et andet folketingsmedlem supplerer:

- Regeringen har fået tilrettelagt det helt fantastisk. Det siger sig selv, at vi var billigt til salg, og at vi havde færre muskler. Det fik så en politisk konsekvens.

Erhvervsordfører Kim Andersen bemærker, at Vækstplan 2014 er væsentlig mindre, end der først var lagt op til fra regeringens side.

- Jeg betragter det som en fin lille aftale, som begge parter nok stod sig bedst ved at få lukket hurtigst muligt. Men det rykker jo ikke afgørende ved dansk konkurrenceevne og beskæftigelse, siger Kim Andersen.

Næstformand Kristian Jensen mener ikke, at Venstre har solgt ud. Han hæfter sig ved, at den samlede skattebyrde for en almindelig LO-familie falder.

- Jeg havde gerne set, at vi havde fået alle tingene gennemført. Men sagen er, at vi har et flertal imod os, og derfor er vi nødt til at forhandle ud fra, hvor langt vi kan flytte, siger Kristian Jensen til Politiken.

/ritzau/