Venstre foreslår genåbning af folkeskoleforliget

Forslaget følger i kølvandet på tirsdagens udmelding fra statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), om at regeringen vil stille som krav, at unge ved folkeskolens afsluttende prøver skal have mindst 2 i gennemsnit i dansk og matematik for at kunne blive optaget på en erhvervsuddannelse.

Opfylder man ikke karakterkravet, skal man have tilbud om et nyt forberedende 10. klasse-forløb, der er målrettet erhvervsuddannelserne.

»Hvis man begynder at snakke om adgangskriterier ved indgangen, hvorfor så ikke også tale om det, der hvor de studerende kommer fra, nemlig folkeskolen,« siger Venstres folkeskoleordfører, Karen Ellemann (V), til Politiken.

Karen Ellemann vil helt konkret have, at folkeskoleeleverne skal bestå dansk og matematik for at få lov at fortsætte i uddannelsessystemet. Hun tilføjer:

»Derfor skal min opfordring være, at vi åbner folkeskoleaftalen og får det her element med. Så kan vi derfra begynde at tale adgangskriterier i forhold til både erhvervsuddannelser og alle de andre ungdomsuddannelser«.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip