Venstre forlader forhandlinger om togfond

Venstre er utilfreds med, at regeringen vil øge beskatningen i Nordsøen, forklarer partiets finansordfører, Peter Christensen (V).

»Det her handler om arbejdspladser. Når regeringen vil opkræve næsten 28 milliarder kroner mere i skatter og afgifter fra Nordsøen, så koster det danske arbejdspladser. Det vil vi ikke være med til. Tiden er ikke til at gamble med danske arbejdspladser,« udtaler han.

Regeringen har lagt op til at bruge 27,5 milliarder kroner fra Nordsøen til en såkaldt timemodel for jernbanen, hvor togturen fra Aalborg til København kun skal tage tre timer.

Men sker det på baggrund af øgede skatter og afgifter, vil det sende danske arbejdspladser til udlandet, mener Peter Christensen.

»Vi har set, hvad der skete, da andre lande forsøgte sig med øgede skatter og afgifter på selskaberne i Nordsøen. Investeringerne faldt. Arbejdspladserne forsvandt. Og det, der skulle have været en gevinst, blev til et tab. I stedet måtte de sadle om og give de selskaber, der opererer i Nordsøen, endnu bedre vilkår, end før de begyndte på den øvelse. Der er ingen grund til, at vi kaster os ud i samme eksperiment,« siger han i pressemeddelelsen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip