Venstre går væk fra børnecheck som skattefradrag

Hvis børnechecken skal udbetales via et skattefradrag, vil 10.000 danskere miste ydelsen. Men det har ikke været intentionen. Det siger Venstres skatteordfører Torsten Schack Pedersen.

- Det var ikke meningen. Men der er brug for at bygge nogle værn op, siger skatteordføreren til Ritzau.

Den tidligere VK-regeringen indførte i 2010 et optjeningsprincip. Men det gik den nuværende SR-regering bort fra i sommeren 2013.

- Vi synes grundlæggende, at optjening er den rigtige model. Men hvis ikke det kan lade sig gøre, så må vi finde andre veje, der sikrer en rimelighed og en robusthed, siger Torsten Schack Pedersen.

- For jeg kan godt forstå, at mange danskere synes, det her virker helt skævt: at man fra den første dag skal have adgang til børnechecken, siger han.

Torsten Schack Pedersen peger på, at andre lande har arbejdet på at hegne lignede ydelser ind. Og Danmark bør gå samme vej.

- Når vi i sidste uge kunne se, at der kan være bopælskrav og optjeningsperioder i andre EU-lande for lignende ydelser, så vil jeg gerne vide, hvad regeringen har undersøgt, siger skatteordføreren.

- Hvorfor kigger man ikke på, hvad andre lande har gjort og om man kan overføre det til Danmark. Man har ikke villet en løsning, siger han.

Det er et notat fra Skatteministeriet, der viser, at 10.000 danskere helt vil miste deres børnecheck med denne omlægning, og hele 30.000 vil få mindre, end de gør i dag.

/ritzau/

Dagens Gossip