Venstre giver »klageudspil« den kolde skulder

Klageretten burde være langt mere omfattende, understreger partiets skatteordfører, Torsten Schack Pedersen (V).

»Det er nedslående, at blot 24 timer efter Rigsrevisionens kritik, så konstaterer skatteministeren, at det kan åbenbart ikke lade sig gøre at rydde totalt op. Det er alt for tidligt at komme til den konklusion. Det er skattemyndighederne, der har begået fejl, og det er derfor dem, der må finde de mennesker, der har betalt for meget i skat, så de kan få deres penge tilbage,« siger Torsten Schack Pedersen og slår fast:

»Det er Skatteministeriet og Skat, der selv må tage initiativ til at få rettet på de fejl, de har lavet.«

Rigsrevisionens beretning, der blev offentliggjort onsdag, viser, at Skat skød ved siden af i tre ud af fire vurderinger af parcelhuse i 2011, og det vil sige, at vurderingen af boligen ikke matchede det beløb, som husene blev handlet til. Det betyder, at tusindvis af boligejere i årevis har betalt for meget i skat.

Skatteministeren siger til Berlingske, at han indkalder Folketingets partier til forhandlinger i næste uge om at forlænge klagefristen, der i dag er tre måneder, efter at man har modtaget vurderingen. Han er til gengæld afvisende over for at lade boligejere klage over vurderinger, der ligger længere tilbage, da »det vil være uhyre vanskeligt«.

Regeringens udspil vil kræve en lovændring og kan derfor først gennemføres, når Folketinget indkaldes igen til oktober.

Dagens Gossip