Venstre giver Løkke lønforhøjelse

Skrevet af admin

03/10/2014

Dagens topnyheder

Selv om Lars Løkke Rasmussen (V) pr. 1. november ikke længere får eftervederlag for tiden som statsminister, så vil han fortsat tjene betydeligt mere end et almindeligt folketingsmedlem.

Indtil 1. november får Løkke 1,439 millioner kroner. Men Venstre spæder nu til, så den almindelige løn til et folketingsmedlem på 616.295 kroner om året lander på 1.191.420 kroner, hvilket svarer til grundløbet for en minister.

Det oplyser Venstres partisekretær Claus Richter i en sms til DR.

- Venstre har for mange år siden besluttet, at Venstres formand får et honorar, der gør, at han kan opretholde en løn svarende til en minister. Det er en ordning, som eksempelvis også gjaldt under Anders Fogh Rasmussen, skriver Claus Richter.

- Og når vi har den ordning, skyldes det, at vi ønsker, at partiets formand skal have mulighed for helt og fuldt at kunne koncentrere sig om den i øvrigt krævende opgave, det er at være formand i Venstre og dermed også statsministerkandidat i Danmark, skriver han til DR.

Lars Løkke Rasmussen får dog ikke al sin tid til at gå i Folketinget. Han tjener 22.000 kroner for at sidde i Nationalbankens repræsentantskab. Men partisekretæren oplyser ikke, om det beløb skal modregnes tilskuddet, som det eksempelvis sker hos Socialdemokraterne.

Ifølge DR betaler andre partier i Folketinget også ekstra til deres formand, når vedkommende er menigt medlem af tinget. Er Socialdemokraternes formand ikke statsminister, får vedkommende 240.000 kroner oveni, mens Kristian Thulesen Dahl fra Dansk Folkeparti får 308.000 kroner i løntilskud fra partiet..

I de mindre partier som SF er der ikke ekstra til formanden. Ifølge DR oplyser sekretariatsleder i SF Jens Andersen, at "folketingslønnen er rigelig".

/ritzau/