Venstre glæder sig over farvel til fædrebarsel

Derfor jubler partiets ligestillingsordfører, Fatma Øktem (V), over, at regeringen nu vælger at droppe valgløftet om at reservere en del af orloven til fædre.

»Det er en glædelig nyhed, og det glæder os i Venstre, at regeringen nu vælger at lade familierne have frihed til selv at bestemme, hvordan barslen man vil fordele barslen mellem sig,« siger hun.

»Det var en af regeringens mærkesager inden for ligestillingsområdet, men ligesom med købesex og med kvoter til kvinder i bestyrelser vælger de at gå fra den. Men det kan kun glæde os, at regeringen endelig har forstået, at familien og forældrene bedst selv ved, hvad der er bedst,« siger Fatma Øktem.

Ligestillingsordføreren ønsker ikke at kommentere yderligere, før regeringen har fremlagt sine planer for fremtidens forældreorlov.

»Det er ikke sådan, at vi i Venstre er imod mere barsel til fædre overhovedet, men vi må vente med at kommentere, til der ligget et konkret forslag,« siger Fatma Øktem.

Berlingske Nyhedsbureau erfarer, at regeringen vil erstatte den øremærkede fædrebarsel med en bonusordning, hvor fædrene belønnes økonomisk for at tage forældreorlov. Bonussen svarer til 100 kroner om dagen fra sjette til og med 12. uges barselsorlov.

Dagens Gossip