Venstre: Høje kørselsafgifter for lastbiler lander hos forbrugerne

Dagligvarers pris, kvalitet og tilgængelighed er afgørende for, at vi kan få vores dage til at hænge sammen, og her spiller lastbilerne en helt central rolle.

Netop det, sammenholdt med regeringens udspil om kørselsafgifter for lastbiler, har fået folketingsmedlem Flemming Damgaard Larsen (V) op af stolen.

- Regeringen vil nu syvdoble lastbilernes kørselsafgift, så niveauet stiger fra knap 400 millioner kroner årligt til næsten 3 milliarder kroner årligt. Det er ikke alene uansvarligt over for danske arbejdspladser og dansk økonomi, det er også helt ugennemtænkt over for danske forbrugere, siger Flemming Damgaard Larsen, og forsætter:

- Når regeringen vælger at sætte afgifterne så markant op, lander regningen jo i sidste ende hos borgerne, der må betale ekstra for at få deres mælk, grønsager og andre nødvendige dagligvarer. Det sidste vi har brug for lige nu er initiativer, der hæmmer forbruget og dermed chancen for skabelsen af en positiv spiral i dansk økonomi, siger Flemming Damgaard Larsen.

Flemming Damgaard Larsen udtaler, at regeringens voldsomme afgiftsstigning kan koste 1.100 arbejdspladser og 1 milliard kroner i mistede eksportindtægter.

- Regeringens afgifter spreder ringe i vandet, der ikke kun straffer lastbilerne, det kvæler også danske arbejdspladser og rammer den enkelte forbruger, der i forvejen kæmper for at holde styr på økonomien, slutter Flemming Damgaard Larsen.