Venstre: Højere boligskat er ingen løsning

Skrevet af admin

16/04/2015

Dagens topnyheder

Hus forbi.

Sådan lyder det fra Venstre, når det gælder tanken om at hæve boligskatten, sådan som De Radikales leder, økonomiminister Morten Østergaard, torsdag slår til lyd for i Jyllands-Posten.

Østergaard ønsker at pille ved boligskatten, dels for at kunne sænke skatten på arbejde, dels for at imødegå det truende underskud på statens finanser efter 2020 - det såkaldte hængekøje-problem.

Men skattestoppet på boliger skal fortsætte - i hvert fald i den kommende valgperiode, siger Venstres finansordfører, Peter Christensen.

- Vi mener, at der skal være et skattestop på boliger, som vi kender det. Og jeg kan da ikke forestille mig, at det ikke også skulle være efter 2020. Men vi går til valg på en valgperiode ad gangen.

- Vi ser ikke højere boligskat som en løsning. Vi mener, at boligejerne betaler rigeligt, og vi ser hellere, at man får flere danskere i arbejde, siger han.

Spørgsmål: I "kan ikke forestille" jer, at man vil se på boligskatten efter 2020, siger du?

- Det kan jeg ikke forestille mig, men vi lægger jo vores økonomiske politik frem for en valgperiode ad gangen, siger Peter Christensen, der efterlyser en 2025-plan fra regeringen, så Folketinget ved, hvor skoen trykker i økonomien i de kommende årtier.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har i weekenden afvist, at der på nuværende tidspunkt skulle være behov for at lægge en 2025-plan frem. Og hun har desuden advaret mod at overdrive hængekøje-problemet.

- Alle økonomer, de borgerlige partier og også De Radikale peger på, at der er udfordringer, men socialdemokraterne nægter at anerkende, at der overhovedet er noget at forholde sig til, siger han.

- Helle Thorning-Schmidt vil meget bevidst ikke have den diskussion med vælgerne før et valg, siger Peter Christensen.

/ritzau/