Venstre: Id-kort til alle spillere er bøvlet og bureaukratisk

Skrevet af admin

04/01/2015

Dagens topnyheder

Venstre vil ikke være med til at registrere alle spillere hos Danske Spil med et såkaldt spilkort. Derimod vil partiet gerne kigge på om beløbsgrænsen for, hvornår man kan spille anonymt i kiosker skal sænkes.

Diskussionen kommer efter SØIK (Statsadvokaten for Økonomisk og International Kriminalitet) i Politiken fortæller om metoder, hvor kriminelle hvidvasker penge gennem det statsejede selskab Danske Spil.

Hos SØIK mener man, at et såkaldt spilkort vil minimere hvidvask via Danske Spil. På nettet skal man som spiller i dag registreres, men i kiosker kan man stadig spille op til 10.000 kroner og stadig være anonym.

I Norge og Sverige har man indført et såkaldt spilkort, hvor man skal registreres, hvis man vil spille. Det forslag er dog at gå for langt, mener Venstres skatteordfører Torsten Schack Pedersen.

- Vi lytter gerne til anbefalinger fra SØIK for at bekæmpe hvidvaskning af penge, men at lave et id-kort, som alle skal vise for at komme ned og købe en lynlotto lørdag formiddag, det, synes jeg, virker voldsomt, bøvlet og bureaukratisk, siger han.

Derimod vil Venstre gerne kigge på om beløbsgrænsen for, hvornår man skal registreres for at spille skal længere ned.

- Forslaget om at sænke grænsen lyder bestemt som noget, der kunne være fornuft i. Derfor vil jeg gerne være med til at kigge på, om den skal sættes ned, siger han.

Danske Spil frygter at omfattende registrering vil koste omsætning, men den bekymring fejer Torsten Schack Petersen af bordet.

- Hvis Danske Spil bliver brugt som del af hvidvaskning af penge, så er vi forpligtet til at gribe ind for at begrænse det. Jeg tror heller ikke Danske Spil, kan have interesse i at de bliver brugt som en måde at vaske penge på, siger han.

Skatteministeriet vil i starten af det nye år analysere mulighed for at indføre et obligatorisk spilkort.

/ritzau/