Venstre: Ingen kunne forudse flygtningestrømmes styrke

Det er ikke korrekt, at Venstre-regeringen ikke har leveret på den lovede "straks-opbremsning" i antallet af asylansøgere, som partiet stillede vælgerne i udsigt under valgkampen.

Det siger partiets politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, efter, at Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, siger, at regeringen "ikke har leveret" nogen straks-opbremsning.

- Regeringen har jo allerede strammet op flere steder, og jeg kan berolige med, at situationen bliver overvåget ganske nøje, og at vi næppe har set de sidste stramninger på området, siger Jakob Ellemann-Jensen.

- Man kan jo nok godt konstatere, at situationen havde set ganske anderledes alvorlig ud, hvis vi ikke have foretaget de indgreb, vi har gjort. Havde man fortsat den forrige regerings politik på området, så havde antallet været væsentligt større.

Nye tal fra Rigspolitiet viser, at mindst 56.600 migranter og flygtninge er rejst ind i Danmark siden søndag 6. september i år. Men, siger Jakob Ellemann-Jensen:

- Tallet for, hvor mange der rejser ind i Danmark, siger jo ikke i sig selv noget om, hvor mange der søger asyl.

Spørgsmål: Har I undervurderet, hvor stor en opgave Danmark stod over for, da I lovede en straks-opbremsning?

- De fleste er nok blevet overrumplet af de grupper af mennesker, som er draget nordpå, og man har jo foretaget ganske store indgreb fra regeringens side, siger han og fortsætter:

- Men det er jo ikke sådan, at der er nogen, der har været fuldstændig klar over, hvor store folkemængder der ville komme.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip