Venstre jubler over jobsøgende dagpengemodtagere

Det vækker begejstring i Venstre, hvor gruppeformand Kristian Jensen (V) konstaterer, at det netop var det, partiet ønskede, da det i sin tid var med til at halvere dagpengeperioden fra fire til to år.

»Det er ganske tydeligt, at det har haft en effekt. Det får folk til at søge mere aktivt og mere geografisk spredt, og det er lige præcis den effekt, vi ønskede, da vi forkortede dagpengeperioden,« siger Kristian Jensen.

Ifølge Kraka er andelen af ledige, der finder arbejde i de sidste tre måneder op til, at de har været uden job i to år, steget fra 14 til 33 procent, efter at dagpengeperioden er blevet halveret med virkning fra 1. januar i år. Det skriver Jyllands-Posten.

Resultatet af stramningen giver dog ikke Kristian Jensen mere blod på tanden.

»Vi har ingen intentioner om at lave yderligere stramninger. Den toårige dagpengeperiode skal have lov til at virke først, og jeg er overbevist om, at vi vil se en endnu større effekt, når den er fuldt indfaset og de mange panikløsninger, som regeringen har indført, er udløbet«, siger han.

Samtidig håber Venstre, at en fornyet vækst i dansk økonomi vil hjælpe endnu flere dagpengemodtagere i arbejde.

»Jeg vil ikke sige, at hele reformen går efter planen, for vi har ikke fået den ønskede vækst i erhvervslivet, så endnu flere ville komme i arbejde. De ledige er blevet bedre til at søge arbejde, og så skylder vi dem at gøre en større indsats for at skabe arbejdspladser«, siger Kristian Jensen.

Dagens Gossip