Venstre kalder R-udmelding om krævementalitet for bluf

Skrevet af admin

22/12/2014

Mest læste i dag

Det nytter ikke, at De Radikales leder, økonomiminister Morten Østergaard, kritiserer danskernes krævementalitet, når han ikke vil sætte handling bag ordene ved at reformere de sociale ydelser samt sænke skatten.

Sådan siger Venstres næstformand, Kristian Jensen.

Morten Østergaards skoser mandag landets stærke borgere, midlertidigt ledige, studerende, ældre og indvandrere for hellere at modtage sociale ydelser end at yde.

Østergaard vil vende danskernes krævementalitet, så der først sikres hjælp til de svageste stillede.

- Det er ikke nok bare at komme med hensigtserklæringer. Man er nødt til at komme med handling. Det svigter Morten Østergaard. Man kan som politiker ikke sige, at folk skal opføre sig bedre, hvis man ikke vil indrette systemerne efter det, siger Kristian Jensen.

Spørgsmål: - Så Venstre vil genindføre kontanthjælpsloftet?

- Ja og til gengæld sætte skatten ned for dem, der er i arbejde. Så gevinsten bliver større ved at tage et arbejde eller en uddannelse, siger Kristian Jensen.

Morten Østergaard tager med sin melding et opgør med især Enhedslisten. Han kritiserer, at ledige hellere vil have understøttelse end tage et arbejde. Mens 110.000 østeuropæere får løn efter overenskomsten, går 140.000 danskere ledige, påpeger han.

Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup, finder Østergaards kritik unuanceret. De Radikale vil tage fra de rige og give til de fattige pensionister, men hvor går grænsen, spørger Peter Skaarup.

- Hvem er de rige? Da Dansk Folkeparti indførte ældrecheck til folkepensionister uden pension, så var De Radikale ikke særlig begejstrede. Nu får flygtningefamilier 10.000 kroner mere om måneden i kontanthjælp, fordi starthjælpen er væk, siger Peter Skaarup.

- Det kunne De Radikale se på, mener han.

/ritzau/