Venstre klar til at bære Dong-salg igennem efter samråd

Finansminister Bjarne Corydon (S) har sit flertal i hus, når finansudvalget skal stemme om salget af 26 procent af energikæmpen Dong til blandt andre den omdiskuterede amerikanske investeringsbank Goldman Sachs til en handel til 11 milliarder kroner.

Det står klart efter dagens tre timer lange samråd med Corydon. Venstres gruppeformand Kristian Jensen har i hvert fald ikke hørt noget på samrådet, der kan få partiet til at trække støtten.

- Det ligger stadigvæk fast efter dagens samråd, at Finansministeriet vurderer, at det tilbud, de har taget imod fra Goldman Sachs, ATP og PFA er det bedste tilbud, der er kommet i forhold til at købe en del af Dong.

- Vi tror på, at finansministeren og ministeriet har vurderet korrekt, og derfor støtter vi salget af dele af Dong, siger Kristian Jensen.

Goldman Sachs, der af kritikere er udpeget som en af finanskrisens skurke, overtager med handlen 19 procent af aktierne i Dong.

Både Enhedslisten, Dansk Folkeparti samt dele af SF og Socialdemokraternes folketingsgruppe har dog på det seneste stillet spørgsmål ved handlen. Men der skal ikke trykkes på pauseknappen lige nu, siger Kristian Jensen.

- Jeg synes, at der er nogle partier, som skulle have været hurtigere på banen, for vi har absolut ikke skyndt os på dette område.

- Vi har i 2004 besluttet at sælge en del af Dong. Vi har fra 2013 drøftet, hvordan det skulle være, og dette tilbud har været kendt siden oktober sidste år, siger han.

Også Venstres formand Lars Løkke Rasmussen roser finansministerens håndtering af salget.

- Jeg plejer ikke at rose regeringens ministre, men er ganske godt tilfreds med finansministerens rolige redegørelse på godt tre timers samråd, skriver Løkke på Facebook.

Han er tilfreds med, at det bedste tilbud er blevet valgt i en "aftalt og åben proces", at Dong får den kapital, som man har brug for på nuværende tidspunkt uden en pause i processen.

Bordet fanger. Når man har sagt A, må man også sige B. Ellers smuldrer respekten om Danmark. Derfor vedstår Venstre sig naturligvis den aftale, vi har indgået med regeringen, skriver V-formanden.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip