Venstre klar til at finde flere penge til satspuljen

»Hvis der skal flere penge i, så er Venstre med til at finde dem,« siger socialordfører Eyvind Vesselbo (V).

»Der er jo en model for, hvor pengene til satspuljen skal komme fra, og den kan man jo bare ændre på, så der kommer flere penge. Man kan bruge samme model, men regulere satserne,« fortsætter han.

Som reglerne er i dag, tages pengene til satspuljen fra den automatiske regulering af overførselsindkomsterne, der derfor stiger 0,3 procent mindre end den gennemsnitlige lønudvikling på arbejdsmarkedet.

Men der er ifølge finansminister Bjarne Corydon (S) på grund af den økonomiske krise ikke udsigt til, at der bliver overført flere penge til satspuljen i 2014, 2015 og 2016.

Problemet med de manglende midler bliver dog overskygget af det bureaukrati, som satspuljen er underlagt, mener Eyvind Vesselbo.

»Problemet er, at ministeriet snupper størstedelen af pengene i satspuljen, og det er det, vi skal have lavet om,« siger han.

»De her penge går alene til bureaukrati. De går til, at embedsmænd holder møder med hinanden, og de går til, at konsulentfirmaer evaluerer det, som vi ved i forvejen,« fortsætter Eyvind Vesselbo.

Han kommer med et halvandet år gammelt eksempel på, at pengene fra satspuljen ikke når ud, hvor de gavner.

»I november 2011 bevilgede vi 46 millioner kroner til et projekt, der hedder »exit prostitution«, og der er ikke kommet en eneste krone af de 46 millioner ud til de udsatte grupper,« siger socialordføreren.

Pengene bliver i stedet brugt til at sørge for, at undgå afskedigelser i Socialministeriet, hvor der officielt skal skæres ned, lyder skudsmålet fra Eyvind Vesselbo.

Dagens Gossip