Venstre klar til at lade jobcentre krydse kommunegrænser

»Kommunerne render sådan set en åben dør ind hos Venstre. Vi har stillet forslag om større jobcentre, der skal give bedre service til ledige og virksomheder, som efterspørger arbejdskraft. Jeg ser det her som kommunernes svar på det,« siger Venstres arbejdsmarkedsordfører Hans Andersen (V).

De seks kommuner - København, Aarhus, Odense, Aalborg, Esbjerg og Randers - anbefaler ifølge Jyllands-Posten, at landets jobcentre kommer til at arbejde mere på tværs af kommunegrænserne. I dag er indsatsen i høj grad koncentreret om de ledige, der er i det enkelte jobcenters eget område.

»Vi er positive over for forslaget i den forstand, at vi også gerne vil have en mere tværgående indsats. Vores forslag indebærer færre, men større jobcentre, der hver skal have et befolkningsgrundlag på 50.000-75.000 borgere frem for de nuværende 20.000 borgere,« siger Hans Andersen.

Han forklarer, at Venstre også er enige med de seks største kommuner i, at lediges krav på seks ugers selvvalgt uddannelse skal erstattes af et mere individuelt uddannelsestilbud.

Derudover vil Venstre gøre det frivilligt for ledige at vælge hvilken aktør, der skal være jobformidler - det offentlige jobcenter, en a-kasse, et vikarbureau eller en virksomhed. Myndighedsopgaven skal dog fortsat ligge i det kommunale jobcenter.

»Vi er enige med kommunerne omkring den tværgående indsats, uddannelse og en tættere kontakt til virksomhederne. Men kommunerne går bare ikke helt så langt, som vi gør,« siger Hans Andersen.

Venstres forslag til reform på beskæftigelsesområdet vil betyde besparelser på 1,5 milliarder kroner næste år stigende til fire milliarder kroner årligt, som skal bruges til skattelettelser.

Dagens Gossip