Venstre klar til at se på brugerbetaling hos lægen

»Det må ikke blive dyrere at være dansker, og samlet set er der brugerbetaling nok på sundhedsområdet. Men man kan godt tage en fordomsfri debat om, hvordan brugerbetalingen i sundhedsvæsenet opkræves i dag,« siger gruppeformand Kristian Jensen (V) til jp.dk og uddyber:

»Der er den skævhed, at man betaler en stor del selv, hvis man skal have behandlet sine tænder, mens det er på det offentliges regning, hvis man skal have behandlet sine knogler«.

Venstres spidskandidater til efterårets regionsvalg i henholdsvis Syddanmark, Midtjylland og Sjælland støtter Kristian Jensens tanker. De mener, at danskerne skal have tegnedrengen frem ved lægen.

»Jeg kan godt lide den svenske model, hvor man selv betaler for tre lægebesøg. Samfundet fattes penge,« siger Anne V. Kristensen (V), spidskandidat i Region Midtjylland, til jp.dk.

Tidligere på ugen kom Venstres forskningsordfører, Esben Lunde Larsen (V), i modvind, da han argumenterede for at lade en kommission undersøge muligheden for at indføre brugerbetaling i uddannelsessystemet. Få timer efter hans melding trak Kristian Jensen forslaget tilbage med begrundelsen, at debatten var blevet »for fordomsfuld«.

»Vi kan se, at debatten har taget vores forslag om en undersøgelse og drejet det over til nærmest en fastslået kendsgerning, at Venstre ønsker brugerbetaling. Det gør vi ikke. Det har ikke været vores politik, og det er ikke vores politik,« sagde Kristian Jensen ved den lejlighed.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip