Venstre: Konventioner står ikke i vejen for Danmark

Skrevet af admin

28/12/2015

Mest læste i dag

Den danske regering er klar til at justere de internationale konventioner, der regulerer verdens flygtningestrømme og sikrer mennesker i nød ret til beskyttelse.

Den melding fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), der faldt i et interview med TV2 søndag, vækker opsigt også i udlandet, hvor blandt andet den tyske avis Spiegel har citeret interviewet.

Spiegel kæder ønsket om at tilpasse konventionerne sammen med de danske stramninger af udlændingepolitikken, men ifølge Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, har det ikke noget med hinanden at gøre.

De stramninger, regeringen har planlagt, kan rummes inden for de eksisterende konventioner, mener Venstre.

Spørgsmål: Så det er ikke, fordi konventionerne forhindrer Danmark i at foretage nogle stramninger, som Danmark ellers gerne ville foretage?

- Nej, det er ikke det, det handler om. Det handler om, at vi gerne vil sikre, at vi stadigvæk har konventioner, og at de er tidssvarende, siger Jakob Ellemann-Jensen.

- Vi har nogle konventioner her i verden, fordi nogle områder er så vigtige, at hele verden er blevet enige om dem. De konventioner er truet, hvis landene ikke længere føler sig bundet af dem.

- Vi risikerer altså, at der er lande, der går ud og siger: Det her vil vi ikke længere være en del af.

Spørgsmål: Hvad er det for nogle lande, man kunne forestille sig ville sige det?

- Det er jo de lande, som ikke længere ønsker at være bundet af konventioner. Jeg skal ikke pege på nogle, men det er de lande, som synes, at konventionerne afspejler en anden tid og en anden verden.

- Så det er ikke Danmark?

- Nej, det ser jeg ikke for mig. Jeg ser ikke for mig, at Danmark ønsker at træde ud af konventionen. Men der er bare behov for, at vi ser på, hvordan verden ser ud og får ajourført vores konventioner, så vi ikke risikerer, at nogle hopper fra.

- Det er ikke af hensyn til Danmark, det er af hensyn til konventionerne. Det er for at sikre, at vi bevarer vores konventioner. Ellers er det jo et område, der er ureguleret, siger Jakob Ellemann-Jensen.

/ritzau/