Venstre kræver oprydning i rejsekort-rod

Tilfældige indtjekninger, uforståelige rejsepriser og dyre, automatiske opkrævninger.

Det er bare nogle få af de fejl og mangler, som plager det omstridte rejsekort. Nu kræver Venstre total oprydning i rejsekort-rodet.

- Det er dybt problematisk, at befolkningens tillid til det landsdækkende rejsekort smuldrer på grund af utallige negative oplevelser med taksterne og teknikken, skriver Venstres trafikordfører Kristian Pihl Lorentzen i en pressemeddelelse.

Tirsdag krævede både Enhedslisten og Dansk Folkeparti, at udfasningen af klippekortet bliver udskudt, indtil problemerne omkring rejsekortet er afklaret.

Venstre vil endnu ikke fremsætte den slags krav, men når partiet 25. juni tropper op i Transportministeriet for at drøfte problemerne med rejsekortet med transportminister Henrik Dam Kristensen (S), så er det med en lang liste over alle kortets fejl i hånden.

- Venstre kræver oprydning og gennemsigtighed i dette rod, så der kan skabes tillid til rejsekortet som en forbedring for passagerne - og ikke en forringelser, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Får Venstre ikke til den tid en melding om, at rejsekortet virker, som det skal, så slutter de sig til kravet fra Enhedslisten og Dansk Folkeparti om en fortsættelse af klippekortet.

Også De Konservative stillede tirsdag krav til transportministeren - her dog i form af krav om en hastegaranti for, at rejsekortet vil fungere uden fejl 1. juli, hvor salget af klippekort stopper.

Rejsekortet har senest fået kritik for at foretage automatiske indtjekninger fra lommer og tasker uden de rejsendes viden.

/ritzau/

Dagens Gossip