Venstre lægger e-valg i graven

Skrevet af admin

21/03/2013
»Det er simpelthen ikke sikkert nok. Og vi kan derfor ikke gøre andet end at sige nej,« siger Venstres IT-ordfører, Michael Aastrup Jensen (V), til avisen.IT-ordføreren mener ikke, der er behov for at eksperimentere, når det nuværende system ikke er i stykker.»Det er kun ganske få stemmer, der er ugyldige og vi har en ekstremt høj stemmeprocent til folketingsvalgene,« uddyber han.Enhedslistens IT-ordfører, Stine Brix (Ø), glæder sig over Venstres udmelding, som endegyldigt lægger lovforslaget i graven. Og hun er helt enig i Michael Aastrup Jensens bevæggrunde til at takke nej til et elektronisk valgsystem.»Vi har et godt system, som danskere har stor tillid til. Det skal vi ikke sætte over styr med et e-valgssystem,« siger hun til Berlingske Nyhedsbureau.Stine Brix siger, at mange IT-eksperter har advaret mod systemet, og at der er dårlige erfaringer fra udlandet, som danskerne kan undgå ved at beholde pen og papir.»Både i Holland og Irland har hackere knækket valgsystemets kode, og har fusket med stemmeafgivelsen. Det er simpelthen en risiko, vi ikke kan løbe,« siger hun.Regeringen har ellers kæmpet hårdt for forsøget med elektroniske valg. Seks kommuner landet over, heriblandt København, Aarhus og Odense, har meldt sig klar til at afprøve valgmetoden allerede til valget til Europa-Parlamentet næste år.Elektroniske valg skulle ifølge lovforslaget ikke foregå over internettet, men i stedet som i dag ved personligt fremmøde.

Dagens topnyheder

»Det er simpelthen ikke sikkert nok. Og vi kan derfor ikke gøre andet end at sige nej,« siger Venstres IT-ordfører, Michael Aastrup Jensen (V), til avisen.

IT-ordføreren mener ikke, der er behov for at eksperimentere, når det nuværende system ikke er i stykker.

»Det er kun ganske få stemmer, der er ugyldige og vi har en ekstremt høj stemmeprocent til folketingsvalgene,« uddyber han.

Enhedslistens IT-ordfører, Stine Brix (Ø), glæder sig over Venstres udmelding, som endegyldigt lægger lovforslaget i graven. Og hun er helt enig i Michael Aastrup Jensens bevæggrunde til at takke nej til et elektronisk valgsystem.

»Vi har et godt system, som danskere har stor tillid til. Det skal vi ikke sætte over styr med et e-valgssystem,« siger hun til Berlingske Nyhedsbureau.

Stine Brix siger, at mange IT-eksperter har advaret mod systemet, og at der er dårlige erfaringer fra udlandet, som danskerne kan undgå ved at beholde pen og papir.

»Både i Holland og Irland har hackere knækket valgsystemets kode, og har fusket med stemmeafgivelsen. Det er simpelthen en risiko, vi ikke kan løbe,« siger hun.

Regeringen har ellers kæmpet hårdt for forsøget med elektroniske valg. Seks kommuner landet over, heriblandt København, Aarhus og Odense, har meldt sig klar til at afprøve valgmetoden allerede til valget til Europa-Parlamentet næste år.

Elektroniske valg skulle ifølge lovforslaget ikke foregå over internettet, men i stedet som i dag ved personligt fremmøde.