Venstre: For mange ledige i gråzonen

Det kommer ikke bag på tidligere beskæftigelsesminister, Claus Hjort Frederiksen (V), der påpeger, at der er for mange ledige er alt for små gevinster at hente ved at tage et job.

»Vi har helt notorisk et problem med, at alt for mange på overførselsindkomst befinder sig i en økonomisk gråzone. Vi ved jo, at tusindvis af ledige vil have mindre end 1.000 kroner ekstra tilovers hver måned ved at tage et arbejde,« siger Venstre-strategen.

»Der er en række job, som danskerne ikke vil have. Derfor importerer arbejdsgiverne østeuropæisk arbejdskraft, og så brokker vi os over, at der kommer østeuropæere til landet. Det er et paradoks, som vi skal gøre noget ved,« fastslår han.

Claus Hjort Frederiksen kræver blandt andet, at jobcentre og a-kasser styrker indsatsen og sikrer, at ledige tager de job, der er til rådighed. Der er også brug for at ændre skattereglerne, så forskellen mellem overførselsindkomst og lønarbejde bliver større.

»Som ledig har man pligt til at tage et arbejde til den overenskomstmæssige mindsteløn, som jo er det, man i fagbevægelsen mener, er en fair betaling. Det skal vi politikere ikke blande os i, men vi skal sørge for, at det kan betale sig at arbejde, for eksempel ved at hæve bundfradraget,« siger Claus Hjort Frederiksen.

Ifølge undersøgelsen, som Gallup har foretaget for Dansk Arbejdsgiverforenings nyhedsbrev Agenda, siger blot hver tredje dagpengemodtager og hver anden jobklare kontanthjælpsmodtager, at de vil takke ja, hvis de bliver tilbudt et arbejde, hvor lønnen ligger på 110 kroner i timen.

Dagens Gossip