Venstre: Minister stjæler landbrugsfonde ved højlys dag

Skrevet af admin

10/10/2014

Mest læste i dag

Fødevareministerens forsøg på at tage magten fra landbruget over de store landbrugsfonde er en rød klud for landbruget og Venstre, mens Forbrugerrådet Tænk kalder det en tiltrængt forbedring.

Venstres landbrugsordfører, Erling Bonnesen, kalder det i Landbrugsavisen for "tyveri ved højlys dag" af landbrugets egne penge.

Formanden for Bæredygtigt Landbrug, Flemming Fuglede Jørgensen, vender også tomlen nedad.

- Nu bliver det da helt klart, at der blot er tale om en ren skat, hvor pengene om få år ender med at gå til hundeluftestier fremfor udvikling af landbruget, siger han til Ritzau

Også viceformand Lars Hvidtfeldt fra Landbrug & Fødevarer undrer sig.

- Det er uforståeligt, at man laver om på noget, som fungerer fint, med risiko for at det kommer til at fungere mindre godt, siger han.

Men præsident Ella Maria Bisschop-Larsen fra Danmarks Naturfredningsforening ser frem til mere indflydelse.

- Det er modigt af ministeren at sikre en mere neutral fordeling af pengene. Hidtil har pengene primært understøttet den landbrugspolitik, som landbruget selv har lagt, siger hun.

Vicedirektør i Forbrugerrådet Tænk Vagn Jelsøe er i dag næstformand i Promilleafgiftsfonden for landbruget og er med sin indsigt i de eksisterende forhold meget glad for de nye toner.

- Det er usundt, at samfundets penge til udvikling af landbruget skal administreres af et landbrugsflertal. Det kommer alt for let til at understøtte det eksisterende landbrug, hvor 250 millioner fordeles på stort set samme måde år ud og år ind, siger han.

/ritzau/