Venstre og DF revser ghetto-aftale

Den ene halvdel af den borgerlige opposition kritiserer i skarpe vendinger den ghetto-aftale, som den anden halvdel mandag indgik med regeringen.

Liberal Alliance og De Konservative har indgået en aftale med regeringen om nye kriterier for at opgøre landets ghettoer.

Aftalen tilføjer to nye kriterier for, om et boligområde kan betegnes som "social udsat", og samtidig gøres det lettere for boligselskaber at kyle uroskabende beboere på porten.

Men både Venstre og Dansk Folkeparti kritiserer aftalen.

- De udvander de kriterier, der var indtil i dag, siger Venstres boligordfører, Louise Schach Elholm.

Det sker med henvisning til, at man førhen fokuserede på beboernes etnicitet, kriminalitet og tilknytning til arbejdsmarkedet, når ghetto-mærkatet skulle sættes på et boligområde.

Fremover skal også uddannelsesniveau og indkomst med i regnestykket.

- Det betyder, at områder som Blågården (på Nørrebro, red.) og Askerød (i Greve, red.) ryger ud, og konsekvensen er, at man ikke får rettet indsatsen derhen, hvor problemerne er, siger hun.

Fra Dansk Folkepartis side går kritikken især på, at aftalen ikke vil skabe ro i områderne.

- Jeg tvivler meget på, at denne ændring får den store betydning for borgerne, fordi hvis vi for alvor skal gøre noget ved problemerne, så handler det især om, at regeringen skal føre en strammere udlændingepolitik, siger Dansk Folkepartis integrationsordfører, Martin Henriksen.

- Men også at regeringen forholder sig til, at politiet skal spille en større rolle, for at der kan skabes ro. Der er ikke et eneste tiltag i aftalen, der handler om en styrket politiindsats, siger Martin Henriksen, der også har en mere sproglig indvending:

- Først og fremmest er aftalen renset for ordet ghetto. Det er et håbløst forsøg på at gøre de nævnte områder til noget andet, end de er. Det hjælper ikke en disse, for medierne og alle andre vil fortsat kalde ghettoerne for ghettoer, siger Martin Henriksen.

/ritzau/

Dagens Gossip