Venstre og DF vil ikke forhandle regering i sort tårn

Både Dansk Folkeparti og Venstre erkender, at de kan have nogle lange forhandlingsdage foran sig, når der i den kommende tid skal forhandles en ny borgerlig regering på plads.

Men forhandlingerne kommer ikke til at foregå i et sort tårn, lyder det fra begge partier med henvisning til de 16 dage lange forhandlinger mellem Socialdemokraterne, De Radikale og SF efter folketingsvalget i 2011 på hotel Crowne Plaza i Ørestad.

- Jeg vil bestemt ikke anbefale, at forhandlingerne kommer til at foregå i et sort tårn. De har sikkert ledige lokaler øverst i Crowne Plaza, men det vil jeg ikke anbefale, siger Kristian Thulesen Dahl.

Han er optimistisk om processen med Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, i spidsen, og han anser det ikke som en "stor risiko", at forhandlingerne kan ende med et sammenbrud.

- Valgkampen har vist, at der er stor enighed mellem de fire borgerlige partier, siger Kristian Thulesen Dahl, som dog ikke på nuværende tidspunkt kan komme med bud på, hvordan konstellationen i den nye regering bliver.

Heller ikke Venstres næstformand, Kristian Jensen, mener, at der er gode erfaringer at trække på, når det handler om at forhandle et regeringsgrundlag på plads i et sort tårn. Det kan blive lange forhandlinger, erkender han.

- Jeg er optimist af natur og tror også på, at det kan lade sig gøre, siger Kristian Jensen om de kommende dages forhandlinger efter besøg hos dronningen på Amalienborg.

- Det kommer til at tage noget længere end hen over weekenden, siger han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip