Venstre og DF vil ikke forhandle regering i sort tårn

Både Dansk Folkeparti og Venstre erkender, at de kan have nogle lange forhandlingsdage foran sig, når der i den kommende tid skal forhandles en ny borgerlig regering på plads.

Men forhandlingerne kommer ikke til at foregå i et sort tårn, lyder det fra begge partier med henvisning til de 16 dage lange forhandlinger mellem Socialdemokraterne, De Radikale og SF efter folketingsvalget i 2011 på hotel Crowne Plaza i Ørestad.

- Jeg vil bestemt ikke anbefale, at forhandlingerne kommer til at foregå i et sort tårn. De har sikkert ledige lokaler øverst i Crowne Plaza, men det vil jeg ikke anbefale, siger Kristian Thulesen Dahl.

Han er optimistisk om processen med Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, i spidsen, og han anser det ikke som en "stor risiko", at forhandlingerne kan ende med et sammenbrud.

- Valgkampen har vist, at der er stor enighed mellem de fire borgerlige partier, siger Kristian Thulesen Dahl, som dog ikke på nuværende tidspunkt kan komme med bud på, hvordan konstellationen i den nye regering bliver.

Heller ikke Venstres næstformand, Kristian Jensen, mener, at der er gode erfaringer at trække på, når det handler om at forhandle et regeringsgrundlag på plads i et sort tårn. Det kan blive lange forhandlinger, erkender han.

- Jeg er optimist af natur og tror også på, at det kan lade sig gøre, siger Kristian Jensen om de kommende dages forhandlinger efter besøg hos dronningen på Amalienborg.

- Det kommer til at tage noget længere end hen over weekenden, siger han.

/ritzau/

Dagens Gossip