Venstre om Holst: Vi drager ikke konklusioner før politiet

En politianmeldelse af Carl Holst får foreløbig ikke konsekvenser for hans fremtid som folketingspolitiker for Venstre.

Det fastslår partiets gruppeformand, Søren Gade, efter at et enstemmigt forretningsudvalg i Region Syddanmark har anbefalet at politianmelde den tidligere regionsrådsformand.

- Vi vil vente på, at politiet færdiggør sin undersøgelse, for det er dybest set en sag mellem Carl Holst og Region Syddanmark, så jeg ved ikke, hvad der er op og ned i sagen, siger Søren Gade til Ritzau.

Carl Holst politianmeldes, fordi regionens forretningsudvalg mistænker ham for at have ansat spindoktor Christian Ingemann Nielsen til at løse opgaver for partiet, selvom han som offentligt ansat embedsmand i regionen blev betalt med offentlige midler.

Det er ikke første gang, en folketingspolitiker bliver anmeldt til ordensmagten. Ej heller er det første gang for en Venstre-politiker, så Søren Gade mener, at det er for tidligt at drage konklusioner.

- Det er bestemt ikke første gang, at et folketingsmedlem politianmeldes. Vi har før oplevet politianmeldelser i forbindelse med det politiske spil.

- Derfor er vi nødt til at vente på, at der ligger noget konkret fra politiet. Der kan skrives meget, men vi må jo vente og se, hvad politiet konkluderer, siger Søren Gade.

Ifølge Søren Gade har regeringspartiet heller ikke taget stilling til, hvad der skal ske, hvis politiet vælger at sigte den tidligere regionsrådsformand.

Ender politiets undersøgelse med, at Carl Holst bliver tiltalt, kan det få konsekvenser. Hvis et folketingsmedlem bliver tiltalt, kræver det nemlig, at medlemmets såkaldte parlamentariske immunitet skal ophæves.

Ifølge grundloven kan medlemmer ikke tiltales uden samtykke fra Folketinget.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip