Venstre om kræftbehandling: Regioner leverer ikke varen

Det er ikke acceptabelt, lyder det fra Venstres sundhedsordfører, Sophie Løhde (V), der mener, at den nye opgørelse over de såkaldte kræftpakker lader meget tilbage at ønske.

»Der er for mange regioner, der ikke leverer varen. Det er for dårligt, at de ikke formår at tilbyde ensartet behandling, for det må aldrig være patienternes postnummer, der er afgørende for, om de får den rette behandling,« siger hun.

Samlet set har 73 procent af samtlige kræftpatienter fået behandling inden for tidsfristen i andet kvartal, viser opgørelsen fra Statens Serum Institut. Det er en lille stigning i forhold første kvartal, men langt fra godt nok, mener Sophie Løhde, der opfordrer sundhedsminister Astrid Krag (SF) til at beordre regionerne til at stramme op.

»Det er ministerens ansvar, så hun bør sætte handling bag sine ord. Regionerne skal sættes under skærpet tilsyn, så patienterne får den gode og hurtige behandling, de har krav på,« siger V-ordføreren, der gerne ser, at flere af sundhedsområdets private aktører bliver inddraget i kræftbehandlingen.

»Regionerne skal blive bedre til at lære af hinanden og samarbejde for at udnytte den ledige kapacitet. Men vi mener også, at man i højere grad bør bruge privathospitaler til at nedbringe ventetiden, blandt andet i forbindelse med scanninger,« siger Sophie Løhde.

Formanden for Danske Region, Bent Hansen (S), erkender, at der er plads til forbedringer.

»Jeg hæfter mig ved, at der stadig er nogle udfordringsområder. Dem skal vi fokusere på nu - også selv om der er meget travlt på afdelingerne. De nye aktivitetstal bekræfter i hvert fald, at der er fuld fart på kræftafdelingerne. Det skal der fortsat være, samtidig med at forløbstiden kommer ned også på de svære områder,« siger han i en skriftlig kommentar.

Dagens Gossip