Venstre peger på Lars Krarup som formand for KL

Hvis prognoserne holder, får Venstre en mærkbar fremgang, mens både Socialdemokraterne og SF går tilbage, og det vil med stor sandsynlighed betyde borgerligt flertal i KLs bestyrelse og en Venstre-borgmester som afløser for den nuværende formand, Rødovres socialdemokratiske borgmester, Erik Nielsen.

Næstformand, Kristian Jensen (V), er ikke i tvivl om, hvem han mener, vil skulle løse den opgave.

»Der er ingen tvivl om, at Lars Krarup har vist sig som en meget synlig repræsentant i den nuværende KL-bestyrelse. Derfor er han i mine øjne et rigtig godt bud på en KL-formand,« siger han til Altinget.dk.

Kristian Jensen understreger dog, at det ikke er Venstres folketingsgruppe, der udpeger KL-formanden. Det er formelt set de delegerede på KL’s topmøde, der vælger den nye bestyrelse og dermed også formanden.

Carl Holst (V) vil som næstformand for KLs søsterorganisation Danske Regioner komme til at sidde over for Lars Krarup ved en række forhandlinger. Han peger også uden tøven på Lars Krarup som favoritten til rollen som kommunernes førstemand.

»Hvis Venstre kan besætte formandsposten i KL, så er jeg sikker på, at det bliver Lars Krarup,« siger Carl Holst, der også er medlem af Venstres forretningsudvalg, til netavisen Altinget.dk.Lars Krarup selv er dog en smule mindre klar i mælet på spørgsmålet om, hvorvidt han ser sig selv som kommunernes kommende topforhandler.

»Jeg sætter da pris på at blive omtalt som emne. Men lige nu koncentrerer jeg mig om at forsøge at blive genvalgt som borgmester i Herning,« siger han til Altinget.dk.

Dagens Gossip