Venstre-profil har det fint med homorygter

Tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V) så "ikke noget problem i", at han videregav rygtet om, at statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) mand, Stephen Kinnock, skulle være homoseksuel.

Det siger han under afhøringen i Skattesagskommissionen tirsdag.

Troels Lund Poulsens daværende spindoktor Peter Arnfeldt har tidligere forklaret kommissionen, at Troels Lund Poulsen fortalte ham om rygterne om Kinnocks seksualitet - rygter der skulle stamme fra parrets revisor Frode Holm.

Oplysningen overraskede Peter Arnfeldt, som ifølge eget udsagn var "målløs" over, at skatteministeren kom med den oplysning.

Ifølge Peter Arnfeldt findes der tre kategorier af oplysninger: Need to know, nice to know og don't want to know:

- Det her hører til i kategorien don't want to know, sagde Peter Arnfeldt, da han afgav forklaring for kommissionen.

Efter at have talt med Troels Lund Poulsen gik Peter Arnfeldt til daværende departementschef Peter Loft, som ifølge Arnfeldt bekræftede oplysningen.

Troels Lund Poulsen forklarer, at han fortalte Arnfeldt om Kinnocks påståede seksualitet, fordi han syntes, rådgiveren skulle vide det.

- Det er vigtigt, at han ved det her. Hvis det er korrekt, kan det jo forklare uoverensstemmelserne (i Helle Thorning-Schmidts forklaringer til myndighederne om parrets skatteforhold, red.), siger Troels Lund Poulsen.

Poulsen erindrer ikke en længere debat med daværende departementschef i Skatteministeriet Peter Loft om, hvorfor Troels Lund Poulsen overhovedet skulle få besked om homorygtet fra Peter Loft.

Helle Thorning-Schmidt og Stephen Kinnock har på det bestemteste afvist, at oplysningerne om Kinnocks seksualitet er sande.

Det skete, da parret blev opmærksom på, at der fandtes informationer om rygterne blandt de tusindvis af bilag, Skattesagskommissionen har indsamlet.

Det er angiveligt parrets revisor, Frode Holm, der har givet de urigtige oplysninger til Skat, og statsministerparret har især af hensyn til deres børn ønsket at mane enhver tvivl om rygternes rigtighed i jorden.

Troels Lund Poulsen siger, at han ikke har videregivet homorygtet om Stephen Kinnock til andre end sin særlige rådgiver, Peter Arnfeldt.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip