Venstre: Regeringen lægger sig fladt ned for EU

Det mener Venstre, efter at skatteminister Holger K. Nielsen (SF) har meddelt, at Danmark på baggrund af en henvendelse fra EU-Kommissionen dropper det såkaldte optjeningsprincip for udbetaling af børnechecken. Dermed får andre EU-borgere hurtigere ret til børnechecken.

»Det er utilfredsstillende, at regeringen bare lægger sig fladt ned i forhold til en kritik fra EU. Vi indførte optjeningsprincippet på børnefamilieydelsen, fordi vi syntes, at det var helt urimeligt, at andre EU-borgere ved at tage et sommerjob i Danmark skulle få adgang til de danske velfærdsydelser kvit og frit,« siger skatteordfører Torsten Schack Pedersen (V).

Han mener, at regeringen - i stedet for at følge EU-Kommissionens opfordring til at ændre reglerne - bør bruge sommerferien på at overveje alternative metoder til at værne om de danske børne- og ungeydelser.

»Regeringen må komme i arbejdstøjet og arbejde benhårdt henover sommeren for at finde en alternativ løsning til at forhindre, at vi skal betale børnefamilieydelse til andre EU-borgere fra den første dag, de arbejder i Danmark,« siger Torsten Schack Pedersen.

Regeringen har meddelt EU-Kommissionen, at man hurtigst muligt vil tage skridt til at ændre de danske regler om optjeningsprincip, så de danske regler stemmer overens med EU-reglerne. Det kan dog først ske efter sommerferien.

»Regeringen har nu set grundigt på Kommissionens henvendelse. Det er vores konklusion, at vi ikke kan opretholde kravet om en vis beskæftigelses- eller bopælsperiode i Danmark – perioder i andre lande skal tælles med, når optjeningsprincippet skal opfyldes,« siger skatteminister Holger K. Nielsen i en pressemeddelelse.

Omkring 1.900 personer er omfattet af optjeningsprincippet, og det ventes ifølge ministeriet at koste statskassen 15 millioner kroner om året at droppe princippet.

Dagens Gossip