Venstre roser Dansk Folkeparti for udflytningsplan

Skrevet af admin

04/08/2015

Mest læste i dag

Venstre tager vel imod Dansk Folkepartis ønske om at flytte statslige arbejdspladser ud af hovedstaden.

Dansk Folkeparti taler om 12 konkrete arbejdspladser som Banedanmark, Vejdirektoratet og Kulturstyrelsen, hvilket samlet set omfatter tusindvis af mennesker.

Venstre-regeringen har selv lagt op til at udflytte et endnu ukendt antal statslige arbejdspladser til provinsen. Og det er godt, at der kommer konkrete bud, mener Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen.

- Det er meget fint, at Dansk Folkeparti har gjort sig konkrete tanker om udflytning af statslige arbejdspladser, og det er alt sammen emner, som vil indgå i de forhandlinger, som der vil komme om det her, siger han.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at regeringen også ønsker at udflytte flere statslige arbejdspladser til steder, der ikke lige ligger i centrum af København, siger Jakob Ellemann-Jensen, der dog ikke vil diskutere de helt konkrete eksempler, som Dansk Folkeparti nævner.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har bedt sine ministre komme med forslag til, hvilke arbejdspladser man kan flytte ud af de store byer, og der vil komme en plan fra regeringen inden oktober.

- Det handler ikke om at tvinge nogen ud på landet. Det handler om, at der er nogle arbejdspladser, der ikke nødvendigvis behøver at ligge i København, hvor det også er dyrest for de her institutioner at have til huse, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Spørgsmål: Hvad vil du sige til de medarbejdere, der bliver utrygge ved denne her debat om, at de måske skal flytte til andre steder i landet?

- Det er da et eller andet sted bedre at have en åben debat om de her ting. Og selvfølgelig er det hensigtsmæssigt, at vi får gang i forhandlingerne om, hvad der konkret kan lade sig gøre, så vi kan give de pågældende et svar, siger han.

- Men verden er nu engang ikke mejslet i sten, og sådan er livet.

/ritzau/