Venstre roser »drastisk« direktørskifte i Danske Bank

»Det er et drastisk og noget utraditionelt træk, men jeg synes, det er positivt, at banken tager bestik af situationen og ruster sig bedst muligt til fremtidens udfordringer,« siger erhvervsordfører Kim Andersen (V).

»Det er naturligvis bestyrelsen for Danske Bank, der selv skal træffe sine dispositioner, og det er ikke noget, vi skal blande os i som politikere. Jeg noterer mig bare, at bestyrelsen er handlekraftig, når den finder behov for det,« siger han.

Kim Andersen påpeger, at Danske Bank indtager en helt enestående rolle i dansk erhvervsliv og i forhold til samfundsøkonomien.

»Danske Banks position i Danmark er unik, når man sammenligner med bankerne i vores nabolande. Koncernen står for mellem 35 og 40 procent af samtlige udlån. Det er en voldsom koncentration, og derfor har Danske Banks ledelse et stort ansvar,« siger V-ordføreren.

Han understreger, at direktørskiftet ikke får betydning for de aktuelle forhandlinger mellem regeringen, Venstre og de Konservative om nye skrappe krav til de største pengeinstitutter, de såkaldte SIFI-banker.

»Venstres holdning er, at vi vil ikke pålægge banksektoren unødige omkostninger i forhold til landene omkring os. I den forbindelse betyder det ikke noget, hvad den administrerende direktør for Danske Bank hedder,« siger Kim Andersen.

Dagens Gossip