Venstre savner vækst i naturforslag

Fødevareordfører Erling Bonnesen (V) kalder forslagene »gode«, men savner flere arbejdspladser i forslagene.

»Rapporten mangler fokus på vækst. For nylig kom det frem, at der er potentiale for at øge eksporten med 50 milliarder kroner om året og skabe op mod 25.000 nye job i landbrugs- og fødevaresektoren frem mod 2020, siger han i en pressemeddelelse.

Kommissionsformand Jørn Jespersen påpeger, at de danske landmænd for tiden har det økonomisk hårdt, hvilket har medført, at der er en lavere teknologisk udvikling i landbrugssektoren.

»Der er brug for en yderligere indsats. De letteste indsatser er gennemført. Derfor er der brug for at tænke nyt,« siger han.

»Vi skal tænke i ressourcer i stedet for affald. Landbrugets restprodukter skal nyttiggøres,« uddyber han.

En af de centrale anbefalinger fra kommissionen er, at der skal laves bindende politiske aftaler om udviklingen af den danske natur. Baggrunden er ifølge kommissionen, at der er for lidt natur i Danmark, og den, der er, er trængt.

Miljøordfører Torben Hansen (S) roser særligt kommissionen for den del.

»Der er behov for et markant løft af vandkvaliteten, mere og bedre natur og forbedring af miljøet i Danmark, og samtidig skabe ny udvikling og vækst i landbrugserhvervet. Socialdemokraterne er meget glade for kommissionens 44 anbefalinger og 144 forslag til konkrete handlinger, siger han i en pressemeddelelse.

Regeringen fastslog i deres regeringsgrundlag fra oktober 2011, at der skulle nedsættes »en hurtigt arbejdende uafhængig natur- og landbrugskommission«.

I marts 2012 udpegede regeringen de 12 medlemmer af kommissionen, der spænder fra professorer til personer fra det danske erhvervsliv.

Torsdag fremlægger miljøminister Ida Auken (SF) og fødevareminister Mette Gjerskov (S) konkrete tiltag på baggrund af kommissionens anbefalinger.

Dagens Gossip