Venstre: SF tager forskud på skifer-udfordringer

For Venstre er det helt afgørende, at eventuelle boringer efter skifergas skal ske på en måde, så de ikke påvirker miljøet og grundvandet. Men helt at sige nej til boringer allerede nu er langt ude, mener Venstre.

- Det er for tidligt at udelukke, at det kan lade sig gøre at udvinde skifergas i Danmark, også selvom vi sætter nogle strenge miljømæssige krav, siger klima- og energiordfører Lars Christian Lilleholt (V) til Ritzau.

- Vi er parate til at give skifergassen en chance i energiforsyningen, tilføjer han.

Venstres udmeldinger kommer som svar på Pia Olsen Dyhrs (SF) udtalelse til Politiken om, at hun vil have lovgivning på området, så det bliver uinteressant for selskaber at bore i Danmark, fordi kravene vil være så strikse.

Hun mener nemlig, at der er for stor usikkerhed forbundet med at bore efter gassen.

Men det er altså ren valgkampsretorik fra SF's side, mener Lars Christian Lilleholt.

- Det er at tage udfordringerne på forskud at melde ud under prøveboringer, at det kan der ikke blive tale om. Det viser, at SF er i valgkamppanik, siger han.

Franske Total gennemfører i øjeblikket prøveboringer efter skifergas i Dybvad i Nordjylland. En egentlig udvinding af skifergas kan i givet fald først ske efter en årrække.

Ved udvinding af skifergas bruger man hydraulisk frakturering - såkaldt fracking, der indebærer underjordiske sprængninger i skiferlagene og brug af kemikalier.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip