Venstre skoser regering for større minus

Skrevet af admin

26/08/2014

Mest læste i dag

Regeringen spiller højt spil med Danmarks økonomi ved næste år at øge det offentlige underskud til tre procent af bruttonationalproduktet, som er EU's øverste grænse. I juni i år slap Danmark efter tre år ud af EU-Kommissionens påbud om at sænke det offentlige underskud.

Det siger Venstres finansordfører, Peter Christensen, om regeringens finanslovudspil for 2015, som er blevet fremlagt tirsdag.

- Det er meget bekymrende, at regeringen øger underskuddet, så vi når helt til grænsen af, hvad EU tillader. Det er ganske enkelt forkert at gældsætte Danmark i så stort et omfang bare for at dele gaver ud til fagbevægelsen, SF og Enhedslisten i et valgår, siger Peter Christensen.

Regeringen bør hellere lave en handlingsplan for at skabe flere private arbejdspladser, mener han.

- Private arbejdspladser er jo forudsætningen for et stærkt velfærdssamfund, siger Peter Christensen i en skriftlig kommentar.

- Derfor er det ærgerligt, at regeringen lægger op til at afskaffe den succesfulde boligjob-ordning, der ifølge Dansk Byggeri skaber 5000 arbejdspladser, og som har givet tusindvis af danskere mulighed for at få udført reparationer eller gjort rent i deres hjem, mener han.

Også Dansk Folkeparti og De Konservative taler for at forlænge ordningen.

Venstre er dog enig i regeringens ønske om at bruge fem milliarder kroner på fem år til bedre sundhed for udsatte ufaglærte og hurtigere behandling af kræftpatienter, påpeger Peter Christensen.

- Men vi mener, det bør ske ved at prioritere frem for at gøre den offentlige sektor endnu større.

- Eksempelvis kunne man lade være med at lade ulandsbistanden stige med mere end en halv milliard, ligesom regeringens udlændingelempelser koster op mod en milliard kroner om året, siger Peter Christensen.

/ritzau/