Venstre smider familie- og tillidskortet på Carl Holst

Skrevet af admin

29/09/2015

Dagens topnyheder

Langt de fleste var tavse, mens enkelte lige kunne at sige et par ord.

Sådan var det ved Venstres gruppemøde på Christiansborg tirsdag, hvor Venstre-medlemmerne helst ikke ville tale om den pressede forsvarsminister Carl Holst (V).

Ifølge gruppeformand Søren Gade var Carl Holst slet ikke et tema inde ved gruppemødet, selvom journalister både før og efter mødet stod klar med spørgsmål om Carl Holst til både ministre og menige medlemmer af Venstres folketingsgruppe.

- Vi har overhovedet ikke drøftet Carl Holst ved gruppemødet, siger Søren Gade, som dog tilføjer:

- Jeg ville være både dum, døv og blind, hvis jeg stod frem og sagde, at det ikke overskyggede et eller andet.

- Vi har fremlagt finanslovsforslag i dag, og det har vi også diskuteret, men der er også andre ting, herunder Carl Holst, på tapetet i pressen.

- Det fylder på nuværende tidspunkt rigtig meget, og det er først og fremmest trist for Carl Holst og hans familie. De er under et enormt pres, men vi vil gerne tilbage og diskutere politik, og derfor ser vi frem til, at undersøgelsen finder sin afslutning.

Mandag aften fastslog Region Syddanmarks forretningsudvalg, at der nu er "yderligere indicier" på, at Holst i vidt omfang har brugt regionens daværende ansatte Christian Ingemann Nielsen som sin personlige hjælper i forbindelse med folketingsvalget i sommer.

Noget, som Carl Holst hele tiden har afvist skulle være tilfældet. Christian Ingemann Nielsen er i dag Holsts særlige rådgiver.

Søren Gade, der selv er tidligere forsvarsminister, erkender, at Venstre er udfordret på emnet.

- Udfordringen for mig og alle andre medlemmer i Venstre er, at det her ikke er et spørgsmål om Carl Holst og Folketinget. Det her foregik, før Carl Holst kom i Folketinget.

- Det, jeg noterer mig, er, at Carl Holst har sagt, at han lægger det hele frem for de undersøgelser, der nu finder sted. Og jeg har noteret mig, at Carl Holst siger, at han ser frem til, at der kommer en afslutning, siger Søren Gade.

Gruppeformanden fastslår, at Venstre bakker fuldt op om Carl Holst, for "der er ikke grund til andet nu", som Søren Gade udtrykker det.

- Der er tillid til Carl Holst som forsvarsminister, og nu må vi afvente tilsynets rapport, siger Søren Gade med henvisning til Statsforvaltningens kommunale tilsyn, som er ved at undersøge sagen.

Søren Gade tilføjer, at han er sikker på, at også statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) bakker op om Holst. Hverken Løkke eller Holst deltog ved gruppemødet.

/ritzau/